Geef de Kerk Kleur

De kerk is nu vooral grijs-wit geverfd. Maar nu we weten hoe de kerk er ooit uit heeft gezien, staan wij te popelen om de Kerk haar oorspronkelijke kleuren (terug) te geven. Onder het motto Geef de Kerk Kleur, vragen wij bezoekers en betrokkenen om een bijdrage in het herstel van de kleuren.

Dit kan op verschillende manieren.

Vijf bij vijf voor vijf

Voor 5 euro maakt u het mogelijk om een stuk van de wand ter grootte van 5 bij 5 centimeter in ere te herstellen. De oorspronkelijke kleur wordt, met zorgvuldig geselecteerde en op maat gemaakte verf aangebracht door leerlingen die hier onmisbare ervaring mee opdoen.

Doneer vijf bij vijf voor € 5,-

Vijf bij tien voor vijfentwintig

In de schilderingen zitten diverse sjabloonbanden. Deze smalle horizontale banen geven de wanden hun levendigheid en weerspiegelen het natuurthema. Voor 25 euro kan een strook van 5 bij 10 cm met de hand worden gereconstrueerd.

Doneer vijf bij tien voor € 25,-

Tien bij vijfentwintig voor honderdvijfentwintig

Er zijn ook bredere sjabloonbanden. Hierop staan prachtige afbeeldingen van pouwenveren, bladeren en golfjes. De sjablonen worden met de hand door leerlingen gesneden, net als de oorspronkelijke schilderingen. Voor 125 euro helpt u ons 10 bij 25 cm terug te brengen.

Doneer tien bij vijfentwintig voor € 125,-

Honderd bij honderd voor vijftienhonderd

Voor 1.500 euro is het mogelijk een vierkante meter in de oorspronkelijke kleur terug te brengen. Er zijn heel veel vierkante meters te gaan, dus hiermee helpt u ons een enorme stap op weg.

Doneer honderd bij honderd voor € 1.500,-

Een samenwerking van: